Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
AIF Barrikaden
Fotboll
Senior Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 Skanör Falsterbo IF 1 1 0 0 3
2 FC Helsingkrona 1 1 0 0 3
3 Sjöbo IF 1 1 0 0 3
4 FC Möllan 1 1 0 0 3
5 Klågerups GIF 1 1 0 0 3
6 Skabersjö IF 1 1 0 0 3
7 AIF Barrikaden 6 0 0 6 0

Match

AIF Barrikaden

0 - 2
Sorgenfri IP Fotbollsplan
19 februari 2023
11:00

Skabersjö IF

Referat

Referat: AIF Barrikaden - Skabersjö IF

Startelva: Buzz – Aman, Chanon, Ghafur, David – Hussein (framöver benämnd Husse), Mohammed Ali, Mathias E, Alexander – Yousef, Matte

Började på bänken gjorde:
Naser som kom in som innermittfältare efter en halvtimme och spelade resten av matchen i den positionen.
Gholam Sharifi (ny spelare) som kom in som höger yttermittfältare efter en halvtimme och spelade resten av matchen i den positionen.
Didrik som kom in som anfallare efter en dryg halvtimme, spelade i den positionen fram till utvisningen på Matte (se nedan) 18 min före slutet då vi bara behöll en spelare på topp och han gick ner och spelade vänster yttermittfältare.

Skabersjö började väldigt avvaktande så vi fick mycket boll men kom aldrig i några bra avslutsvägen. Det skulle senare visa sig att de satsade mycket på snabba omställningar och vi hjälpte flera gånger till så gott vi kunde med att göra dem farliga. I den 8:e min tappade en av våra försvarare som siste man bollen ungefär mitt på vår planhalva och gav Skabersjöspelaren fri lejd mot vårt mål och bara en minut senare kom samme spelare (tror jag) lite lättvindigt igenom men båda gångerna gjorde Buzz fina räddningar. Dock borde Skabersjöspelaren kunnat placera bollen så att det inte fanns minsta möjlighet till fina räddningar oavsett hur bra målvakten var.

I den 26:e min slog de ett inlägg som möttes av en centralt placerad kille bara några meter från mållinjen men också detta avslut räddades av Buzz. Bara en minut därefter fick de ett om möjligt än bättre läge där bollen gick över Buzz och man tänkte att nu kan de väl dessvärre inte missa fler gånger men även den här gången redde det ut sig. När avslutaren sköt mot det för ett ögonblick helt övergivna målet dök plötsligt David upp och räddade bollen på mållinje.

I den 34:e min spelade Skabersjö sig till ännu ett friläge – om än inte lika klart som de tidigare – och nu gick det inte längre utan ett säkert avslut gav Skabersjö ett välförtjänt ledningsmål. Så långt hade vi inte skapat ens en halvchans och bara haft ett avslut men nu hade Mathias två minuter efter deras ledningsmål inom loppet av en minut (lustig tillfällighet att de heta chanserna den här halvleken kom i tre täta sjok) två jättefina avslut från långt håll som var nära att resultera. Först en frispark från 25-30 meter som han slog högt och med skruv så att den såg ut att dyka ner i bortre krysset men där deras målvakt lyckades styra bollen till hörna och sedan ett rungande skott i ribban där målvakten varit chanslös om den gått någon decimeter lägre.

I den 54:e min dansade sig Mathias på sitt typiska glidande smidiga sätt igenom när han snurrade upp ett par motståndare på läktaren och kom nära målet men tyvärr gick avslutet någon halvmeter över. I den 58:e min misslyckades vi med att ställa dem offside (annars sprang de ganska mycket offside) vilket gav dem ett mycket bra läge men en Buzz-utrusning i kombination med att en av våra backar tog sig nära avslutaren gjorde att denne sköt någon meter över.

I den 66:e min tilldelades Skabersjö en straff efter foul och den straffen satte skytten säkert i mål. I den 72:a min kom Matte i en situation där han sprang i kapp med en motståndare, var som jag uppfattade det väl en bit efter och tvingades dra ner honom. De fick en befogad frispark precis utanför straffområdeslinjen, som de dock sköt långt utanför, men dessutom blev Matte frilägesutvisad i situationen och nu kändes förstås uppgiften rätt övermäktig men vi släppte faktiskt inte till en enda målchans med en man mindre på planen. Istället var det vi som hade matchens sista målchans efter att Sharifi påpassligt stulit bollen och gjort en fin framspelning till Yousef som fint tog sig förbi en bevakare och skaffade sig ett jättebra avslutsläge men som vanligt (varför Yousef?-?) så sköt han inte utan vände en gång till så att chansen rann ut i sanden.

Som helhet en rättvis seger. Jämnt ute på plan men som framgår av referatet så hade de både fler och genomsnittligt farligare chanser. Vi hade ju för dagen ett väldigt defensivt balanserat lag där hälften av truppen oftast spelar i backlinjen och nästan inga centrala anfallare. Det gjorde att vi trots att våra mittfältare inte var dåliga så gott som aldrig skapade lägen där vi var numerärt överlägsna eller ens lika många när vi anföll utan oftast kom 2 mot 4,1 mot 3 eller liknande.

Till sist några ord om Chanons insats som var totalt prickfri vilket är så mycket mer anmärkningsvärt som han hade väldigt mycket att göra. Han var väldigt distinkt i sitt spel, låg tätt på motståndarna, vann alla närkamper och inte minst tog han väldigt bra beslut, rensade när det behövdes och spelade enklare passningar när det behövdes.

Statistik: Hörnor: 5-8 Avslut på mål: 7-10 Avslut utanför: 2-7
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Alexander Malmqvist 1 0 0 0 0 0
Aman Jafari 1 0 0 1 0 0
Chanon Borgström 1 0 0 0 0 0
Didrik Ekholm 1 0 0 0 0 0
Ghafur Ebrahimi 1 0 0 0 0 0
Gholam Sharifi 1 0 0 0 0 0
Mathias Erikson 1 0 0 0 0 0
Mattias Andersson 1 0 0 0 1 0
Mohammed Ali Ebrahimi 1 0 0 0 0 0
Naser Ismaili 1 0 0 0 0 0
Yousef Ahmadi 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Busby Cagle 1 0 0 0 2 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng